<<
Verellen Volkswagen Geel
E-Golf als keuze voor poolwagen

Panasonic produceert zelf stroom voor haar nieuwe E-Golf

Een elektrische wagen is maar zo groen als de elektriciteit waar hij mee opgeladen wordt. En bij Panasonic is die wel heel groen. De batterijenproducent laadt haar e-Golf immers op met stroom van haar eigen windmolen.

Momenteel maken een honderdtal medewerkers van Panasonic in Tessenderlo gebruik van een bedrijfswagen van LeasePlan en Verellen Geel. Daar komt nu nog een elektrische Volkswagen Golf bij, die de batterijenproducent gebruikt als poolwagen.

“We waren nog op zoek naar een poolwagen die we gebruiken voor korte dienstreizen”, vertelt Jo Paredis, HR-manager van Panasonic. “Omdat we graag mee willen gaan met onze tijd en oog hebben voor het milieu, moest dat een zo ecologisch mogelijke wagen zijn. En aangezien we zelf batterijen maken, is de link naar een elektrische wagen natuurlijk snel gelegd.”

Ondertussen wordt de wagen al enkele weken intensief gebruikt door het personeel van Panasonic, dat het project volgens Paredis met heel veel zin tegemoet kijkt. “We laten de mensen bijvoorbeeld toe om de wagen een weekendje mee naar huis te nemen om kennis te maken met elektrisch rijden. Er hebben ondertussen al een tiental mensen met de wagen gereden en zij zijn allemaal heel enthousiast over het rijplezier dat met de elektrische wagen gepaard gaat. Qua ervaring is dat echt niet te vergelijken met een wagen die rijdt op benzine of diesel.”

Autonomie

Natuurlijk gaat er met elektrisch rijden een zekere aanpassing gepaard. “Zo zijn we wat beperkt door de actieradius van de e-Golf”, laat Paredis weten. “Af en toe moeten we meer dan 200km afleggen met de wagen en dan wordt het toch wel heel nipt, meestal kiezen we dan ook voor een wagen met conventionele verbrandingsmotor. Die autonomie is trouwens het enige dat ons tegenhoudt om het project uit te breiden. Pas wanneer we een geschikte wagen vinden met een goede autonomie, kunnen we beginnen nadenken over een eventuele overstap.”

Tot slot maakte Panasonic van de gelegenheid gebruik om wat naambekendheid te genereren met de wagen. Zo werd de e-Golf helemaal bestickerd en kreeg hij het opschrift ‘powered by Panasonic’. “We maken dan wel de batterijen voor de wagen niet, maar op zich is die bewering niet gelogen”, beweert Paredis. “We beschikken immers over een windmolen op onze site die zowat 40% procent van de stroom levert die wij nodig hebben. En die elektriciteit gebruiken wij vanzelfsprekend ook voor de wagen.”

Wij wensen Panasonic alvast veel elektrisch rijplezier!

Verellen Volkswagen Geel Momenteel zijn we open
Bekijk onze openingsuren