<<
Verellen Volkswagen Geel

De volgende generatie SUV: de nieuwe Volkswagen Touareg

De nieuwe Touareg komt door zijn zelfbewust, rechtlijnig design op een unieke manier voor de dag. Hij kan met allerhande technische highlights worden uitgerust zoals de elektronische rolstabilisatie IQ. Licht – Matrix-ledkoplampen en de Innovision-cockpit tillen het comfort, de rijervaring en het rijplezier naar een hoger niveau.

Exterieur. Sla nieuwe wegen in.

De nieuwe Touareg verzoent het formaat van een SUV met een zuiver lijnenspel, dynamische verhoudingen en stijlvolle elegantie. Breed, krachtig, soeverein: de dominante voorzijde verraadt het duidelijkst het sterke karakter van de Touareg. Het rechtopstaande radiatorrooster loopt door in de lichtblokken, terwijl verchroomde lamellen vanaf het centrale Volkswagen-logo naar buiten reiken tot aan de koplampen. De langgerekte motorkap is strak afgelijnd en zorgt voor een sportieve uitstraling. Maar ook de achterzijde weet te overtuigen: een uitgebouwde schouderpartij en brede lichtblokken zorgen voor een dynamische look. Het Touareg-opschrift prijkt vol zelfvertrouwen centraal op de kofferklep. Het opvallende en dynamische voorkomen wordt nog aangevuld met de zwart gelakte dakspoiler en de grote, verchroomde uitlaatpijpen. 

Qi Headlights. Om niemand te verblinden.

Opzienbarend: alleen al het opvallende design van de optionele IQ.Light Matrix-ledkoplampen van uw Touareg springt in het oog. Naast de basisfuncties van dim- en grootlicht kunnen de aparte leds dankzij matrixtechnologie uit- en weer ingeschakeld worden om zo een veelvoud aan lichtbundels voor verschillende rijsituaties mogelijk te maken.

Tijdens het rijden met ingeschakelde grootlichten worden tegenliggers en voorliggers door een camera geregistreerd. Specifieke ledsegmenten kunnen zodanig worden aangestuurd dat u met grootlichten kan blijven rijden zonder andere verkeersdeelnemers te verblinden. Bij het naderen van een verkeersbord bijvoorbeeld zal het ledsegment dat het bord verlicht, worden verminderd in kracht zodat u niet verblind wordt door het weerkaatsende licht.

Of u nu in de stad rijdt, ‘s avonds op een achterafwegeltje een ander voertuig wilt inhalen of met slecht weer over de snelweg reist: de segmenten van uw IQ.Light Matrix-ledkoplampen passen de breedte, reikwijdte en intensiteit van hun lichtbundel aan de verkeerssituatie aan. Op die manier maakt de Matrix-technologie een veel betere verlichting van de weg mogelijk en zorgt zo voor meer veiligheid en gemoedsrust tijdens het rijden; bevrijd van verblinding of storende reflecties.

 

Innovision Cockpit: Centrale console zonder bedieningsknoppen.

Voor het eerst combineert een Volkswagen het digitale instrumentengeheel, de zogeheten Digital Cockpit, met het display van het infotainmentsysteem achter een gebogen glazen plaat (een ‘curved display’) dat naar de bestuurder is gericht: de Innovision-cockpit. Door 

de mogelijkheden die touch-, spraak- en bewegingsbediening bieden, biedt de Touareg maximaal bedieningsgemak en worden mechanische schakelaars, schuifknoppen en druktoetsen overbodig. Het enorm grote display wordt gebruikt om heel wat functies in aantrekkelijke grafieken en animaties weer te geven. Het homescherm kunt u zelfs met foto’s en favoriete functies een eigen toets meegeven. Door middel van de zoomfunctie kunnen heel wat weergaves worden uitvergroot, een mogelijkheid die traditionele wijzerplaten en displays niet bieden.

De Innovision-cockpit is opgebouwd uit de Digital Cockpit, het infotainmentsysteem Discover Premium, de telefooninterface Business met inductieve oplaadfunctie voor uw smartphone en 4 USB-aansluitingen. Ook de Car-Net-toepassing App-Connect is geïntegreerd om zo de apps van uw smartphone te kunnen overzetten op het touchscreen. De drie belangrijkste systemen worden hier ondersteund: MirrorLink®, Apple CarPlay™ und Android Auto™. Bovendien kunnen uw passagiers tijdens de rit met hun tablet of smartphone het infotainmentsysteem aansturen. Dankzij Volkswagen Media Control is het bijvoorbeeld mogelijk om vanaf de achterste plaatsen de muziekzender te kiezen of om vanaf de passagiersstoel vooraan het navigatiesysteem vanop afstand te bedienen. Zowel voor- als achteraan staan er USB-aansluitingen ter beschikking voor het opladen van mobiele toestellen of voor dataoverdracht.

Elektromechanische, actieve rolstabilisatie. Opdat u niet zou hoeven aarzelen.

De elektromechanische, actieve rolstabilisatie vermindert de rolneiging in bochten. Omdat het systeem – in tegenstelling tot stabilisatoren – niet hydraulisch werkt, maar elektromechanisch, zal het systeem duidelijk sneller reageren en is het al vanaf lage snelheid actief. Stuurprecisie, wendbaarheid, stabiliteit en grip op oneffen ondergrond kunnen op die manier aanzienlijk verbeterd worden. Anders gezegd, het systeem staat garant voor enorm veel rijplezier. 

Zowel meer stabiliteit als wendbaarheid dankzij de vierwielsturing.

De optionele vierwielsturing voor de Touareg biedt talrijke voordelen: de draaicirkel tijdens een rechtsomkeerbeweging wordt kleiner, bij het in- en uitparkeren moet u minder manoeuvreren en de grotere rijstabiliteit komt bijzonder goed van pas bij het uitwijken voor hindernissen of het wisselen van rijstrook. De vierwielsturing is ook een hulp bij een dynamische rijstijl: wanneer de achterwielen niet in tegenoverstelde richting van de voorwielen sturen, maar in dezelfde richting, rijdt de auto aanzienlijk vlotter en dynamischer.

Motoren en lancering

De Touareg zal beschikbaar zijn in twee V6-diesels & één V6-benzine:

  • V6 TDI 210 kW / 286pk: startprijs vanaf 66.000 EUR BTWi = reeds gecommercialiseerd
  • V6 TDI 170 kW / 231pk: startprijs vanaf 61.400 EUR BTWi = bestelbaar vanaf juni 2018
  • V6 TSI 250 kW / 340pk: startprijs vanaf 65.230 EUR BTWi = najaar 2018

We verwachten de Touareg ten laatste na de zomer in onze showroom.

Verellen Volkswagen Geel Momenteel zijn we open
Bekijk onze openingsuren